Bisnode logo eng

Uniós támogatások, projektek

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL HUMÁNERŐFORRÁS FEJLESZTÉS VALÓSULT MEG A FINACONT KFT-NÉL
2013. június 28.

A Finacont Kft. közel tíz millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára a konvergencia régiókban” tárgyú pályázatán. A projekt keretében a vállalkozás működéséhez szükséges képzési program valósult meg.  

A Finacont Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 2002-ben azzal a céllal jött létre, hogy magyar és külföldi hátterű vállalkozások, szervezetek számára teljes körű és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számviteli-adózási funkciójának önálló üzemeltetésére a hatályos magyar számviteli és adótörvények, valamint ügyfelei belső szabályzatai szerint, illetve naprakész könyvelést és folyamatos tájékoztatást biztosítson partnerei számára. Ügyfélkörünkben jelentős számú külföldi vállalkozás található, így az idegen nyelv ismerete a napi kommunikáció szempontjából is kiemelt fontosságú. Az üzleti kapcsolatok szorosabbá válásával a külföldi ügyfelek részéről erősödnek az elvárások a lehető legmagasabb szintű nyelvtudás iránt. A kommunikációs készségek fejlesztését az angol nyelvtől függetlenül is fontosnak tartjuk, hiszen ez egy sikeres vállalkozás egyik alap feltétele.

A projekt keretein belül megvalósítottunk három csoportos angol nyelvi képzést. Ezen képzéseket előzetes igény és szintfelmérés eredményeihez igazítottuk, így a részt vevő kollégák tudásszintjüknek megfelelően fejleszthették nyelvtudásukat. Összesen 11 fő vett rész a kurzusokon, mind a 11 kolléga sikeres záróvizsgát tett. Az „üzletvitel a gyakorlatban” kommunikációs képzéseken – két csoportban - összesen 22 fő vett részt, közülük mindenki sikeres záróvizsgát tett. „Irodai programok” néven pedig Excel oktatás is történt cégünknél összesen 10 fő, 48 órában mélyítette el ez irányú ismereteit. A képzők magas színvonalú munkájának és szakmai felkészültségének köszönhetően munkavállalóink hatékonyan alkalmazzák a tanultakat a mindennapi munkájuk során.

- Projekt megnevezése: SUP integrált számviteli rendszer bevezetése a Finacont Kft-nél

- Projekt időtartama: 2009.12.01-2010.03.19.

- Kedvezményezett megnevezése és adatai: FINACONT Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 1062 Budapest, Aradi utca 16. II. em. 2.

- A projekt támogatásának összege:  2 801 820 Ft

A projekt keretében a SUP integrált számviteli rendszer kerül bevezetésre kontrolling, távmunka, pénzügyi és számviteli modulokkal, valamint SUP raktári készlet rendszer beszerzés modullal. A Qsoft Számítástechnikai és Ügyviteli Szolgáltató Kft. teljes körűen vállalja a rendszer bevezetését, tehát az átgondolt projektindítást, a paraméterezést, tesztelést, oktatást és éles indítást. Ennek eredményeként a rendszer a menedzsment számára naprakész információt biztosít a döntések meghozatalához. A projekt megvalósulása hosszabb távon biztosítja a cég nyereséges működését. 

- Irányító Hatóság neve és elérhetősége: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638

www.nfu.hu

- Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83., tel.: 06 40 200-617

 www.magzrt.hu

A TÁMOP-2.3./A/09/2-2009-0193 azonosítószámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

-Projekt megnevezése: A Finacon-T Kft. munkahelymegőrző képzési projektje

-Projekt időtartama: 2009.12.01-2010. 07. 30.

-Kedvezményezett megnevezése és adatai:

 FINACON-T Szolgáltató és Tanácsadó Kft., 1062 Budapest, Aradi utca 16. II. em. 2.

 -A projekt támogatásának összege: 13 892 776 Ft

A Finacon-T Kft. támogatást kapott munkatársainak szakmai továbbképzésére. A képzések felölelik a cég számára fontosabb szakmai területeket, segítik a munkatársak ismereteinek elmélyítését.

A képzési időszakban az alábbi oktatások valósultak meg:

 -Üzletvitel a gyakorlatban (4 modul)

 -Irodai programok

 -Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó (emelt szintű szaktanfolyam)

A projekt keretében a Finacon-T Kft. különböző szintű angol nyelvi, és szakmai angol nyelvi képzéseken is részt vettek.

-Irányító Hatóság neve és elérhetősége:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638

www.nfu.hu

-Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

ESZA Európai Szociális Alap, Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht., postacím: 1134 Budapest, Váci út 45., Tel.: (1) 273-4250

www.esza.hu